Livrare 15 lei รฎn Romรขnia

Politica de cookie-uri

POLITICA DE COOKIES SI DE SECURITATE A DATELOR

OPERATORUL

Magazin15 este operator de date cu caracter personal in sensul Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Magazin15 este denumirea comerciala โ€“ Marca โ€“ sub care isi desfasoara activitatea Societatea Advertis Media International SRL cu datele de identificare de mai
jos:

SC Advertis Media International SRL
Sediul social: Bdul. Pipera 1/I, Voluntari, Ilfov
Cod unic de inregistrare: RO 37107236
Registrul Comertului: J23/653/2023
Telefon: 0316 312 758
E-mail: [email protected]

LEGISLATIA APLICABILA

Prelucram Cookies intr-un mod legitim si legal, fara a incalca drepturile si libertatile utilizatorilor, cu respectarea legislatiei protectiei datelor cu caracter personal Regulamentul (UE) 2016/679 si Legea nr. 190/2018 precum si a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal si securitatea datelor, Directiva 2002/58/CE privind securitatea datelor personale si protejarea confidentialitatii in sectorul comunicatiilor publice si Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

CE ESTE SI CARE ESTE ROLUL UNUI COOKIE

Un Cookie este un mic fiseier neexecutabil. Acest fisier este format din cifre si litere, nu este un program software care ruleaza in terminal/calculator, nu contine virusi sau spyware. Acesta nu poate accesa/citi informatii de pe HD-ul utilizatorului. 

El va fi intalnit si sub denumiri precum โ€œBrowser Cookieโ€sauโ€œInternet Cookieโ€.

Prin plasarea de cookie in terminalul unui utilizator, se pastreaza informatii ce permit site-ului sa recunoasca un anumit browser. Serverul va recunoaste astfel browserul atata vreme care cookie va fi activ (pana la stergere sau expirare a valabilitatii).

Cookies reprezinta instrumente legale si utile pe care un operator le foloseste pentru:

  • a asigura functionalitatea normala a site-ului;
  • pentru analiza eficienta a designului;
  • pentru a crea statistici si profiluri anonime privind comportamentul utilizatorilor pe site;
  • pentru a asigura diferite functionalitati si personalizarea anumitor setari ale site-ului precum:
  • logarea pe site si retinerea datelor de logare pentru sustinerea experientei viitoare a utilizatorilor;
  • limba in care este accesat si vizualizat site-ul;
  • mentinerea/retinerea anumitor preferinte ale utilizatorilor privind produsele in cosul de cumparaturi, facand facil accesul utilizatorului la preferintele sale, pastrarea produselor in cosul de cumparaturi;
  • functionalitati ale aplicatiilor multimedia (sau similare) din alte site-uri sa ruleze pe site, pentru a imbunatati si a da valoare experientei pe site;
  • asigurarea securitatii de online banking;
  • pastrarea unui utilizator logat in contul sau din site (sau de e-mail);
  • optiunea de setare a monedei de exprimare a unor preturi/onorarii/tarife.
  • pentru eficientizarea publicitatii  efectuate pe site sau prin intermediul unor terti;
  • pentru verificarea identitatii utilizatorilor angajati in tranzactii online ori pentru a asigura securitatea site-ului si a tranzactiilor;

ATENTIE LA CE COOKIES DEZACTIVATI

Cum am aratat, Cookies sunt parti importante pentru ca navigarea pe internet sa se desfasoare in bune conditii, utilizand tehnologia de care dispunem in aceasta perioada.

Avem cu totii obligatia legala de a informa utilizatorii asupra cookies folosite, pentru ca aceste plasari de cookies reprezinta prelucrari de date cu caracter personal.

De asemenea aveti dreptul de a va seta preferinte privind utilizarea de cookies pe un anume site, iar noi va respectam aceste drepturi.

Insa, avand in vedere functiile si rolul indeplinit de aceste cookies, este necesar sa fiti foarte atenti cand dezactivati cookies si sa o faceti doar dupa ce ati inteles pe deplin rolul lor.

Trebuie sa va informam ca prin dezactivarea cookies nu inseamna neaparat ca โ€œvom scapa de publicitateโ€ ci doar ca utilizatorul nu va mai primi publicitate relevanta, adica publicitate bazata pe preferintele si interesele sale, ce ar fi putut fi evidentiata cu ajutorul datelor culese de cookies din comportamentul de navigare al utilizatorului. 

โ€žTHIRD PARTY COOKIESโ€-  COOKIE-URILE PLASATE DE TERTE PARTI

Unele functionalitati sau sectiuni ale unui site, pot exista pe site datorita furnizarii lor de terti (terte parti). Acestea pot plasa cookies prin intermediul unui alt site, pentru ca acestea nu sunt transmise de proprietarul respectivului site.  Third party cookies: Facebook, Twitter, Linkdin etc.

Pe anumite pagini, tertii isi pot seta seturi de cookies anonime, ce au ca scop monitorizarea unei aplicatii anume, pentru a o particulariza ulterior sau pentru a-i urmari performantele, potrivit datelor colectate anonim. Site-ul pe care sunt plasate aceste cookies nu poate accesa acest tip de cookies, pentru ca nu apartin site-ului, ci tertei parti, asa cum nici o terta parte nu are acces la cookies ale site-ului de referinta.

Astfel, atunci cand accesezi butoanele din site pentru reteaua de socializare asociata, iti vor fi prelucrate cookies de respectiva retea de socializare, si nu de site-ul din care ai facut click pe butonul retelei de socializare; la fel se intampla si atunci cand este distribuit continut de pe site, pe retele de socializare, nu site-ul va prelucreaza cookies, ci reteaua de socializare pe care a fost distribuit continutul. 

PENTRU CAT TIMP SUNT PRELUCRATE COOKIES

Perioada de valabilitate a unui cookie depinde de scopul pentru care este folosit acel cookie.

Exista cookies persistente care sunt retinute in site si sunt folosite la fiecare accesare a site-ului de catre utilizatorul respectiv.  Acestea pot fi setate la o perioada de valabilitate determinata.

Exista cookies valabile per sesiune, ceea ce inseamna ca dupa ce utilizatorul paraseste site-ul, acestea nu mai sunt retinute.

Valabilitatea cookies folosite de acest site, o puteti vedea in sectiunea dedicata informarii asupra tipurilor de cookies folosite, cu toate detaliile si informatiile aferente.

CONSIMTAMANTUL. DREPTUL DE OPOZITIE. RETRAGEREA CONSIMTAMANTULUI

Nu urmarim in mod implicit experienta de navigare a utilizatorilor pe site, fara ca a avea acordul acestora.  Aveti posibilitatea sa va setati preferintele sau sa acceptati toate prelucrarile de date.  Puteti de asemenea sa le respingeti pe toate; in acest caz vor ramane active doar cookies strict necesare.

Va puteti seta de asemenea preferintele โ€žDo not trackโ€. In functie de browserul pe care il folositi, aceasta functie este disponibila, Daca folositi Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer, Opera, puteti seta aceasta optiune.

In cazul in care nu ati activat โ€œDo not Trackโ€,  pe site va va aparea un pop-up de unde va puteti seta preferintele privind cookies, astfel veti putea decide daca sunteti de acord cu prelucrarea, caz in care veti accepta cookies sau nu sunteti de acord cu prelucrarea, caz in care nu veti accepta cookies.

In situatia in care doriti sa va retrageti consimtamantul, este necesar sa mergeti in setarile browserului si sa stergeti istoricul de navigare al browserului. Operatiunea va strerge pentru toate site-urile vizitate, modulele cookies.

Daca insa doriti ca modulele cookies sa fie sterse doar pentru un anumit site (retragerea consimtamantului asupra prelucrarii) este necesar sa mergeti in setarile de confidentialitate ale browserului  โ€บโ€บโ€บโ€บโ€บโ€บ โ€œAll cookies and site dataโ€ (Toate cookies ศ™i datele site-ului) si stergeti toate cookies aferente acelui site.

Va puteti retrage consimtamantul si prin intermediul formularului de retragere a consimtamantului sau prin a seta โ€œmodifica/schimba consimtamantโ€.

CE COOKIES PRELUCREAZA ACEST SITE

Iata mai jos o informare completa asupra tuturor Cookies folosite pe acest site:

  1. Cookies Necesare
NUME COOKIEDESCRIEREA SCOPULUITIPVALABIL
__cfduidSecuritatea site-uluiHTTPS29 zile
ookielawinfo-checkbox-necessaryRetinerea cordului de acceptarea cookies/setariHTTPS1 an
elementorNecesar pentru WordPressHTMLpersistent
wc_cart_hash_#Necesar – neclasificatHTMLpersistent
wc_fragments_#Necesar – neclasificatHTMLPer sesiune
  • Cookies de Marketing
NUME COOKIEDESCRIEREA SCOPULUITIPVALABIL
mf_#Colecteaza date privind navigarea si interactiunea cu website-ul pentru imbunatatirea performantei site-ului si a experientei utilizatorilorHTTPsesiune

3. Cookies Statistice

NUME COOKIEDESCRIEREA SCOPULUITIPVALABIL
_gaInregistreazฤƒ un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul in care vizitatorul foloseศ™te site-ul web.HTTP2 ani
_gidInregistreaza un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul in care vizitatorul foloseste site-ul web.HTTP1 zi
_gatFolosit de Google Analytics pentru analiza ratei de raspunsHTTP1 zi
mf_initialDomQueueAnalize interne si optimizareHTMLsesiune

POLITICA DE SECURITATE

ASIGURAREA SECURITATII SI CONFIDENTIALITATII PRELUCRARILOR

Pastram datele in siguranta si avem implementate o serie de masuri pentru securizarea prelucrarilor.

 Site-ul este securizat prin SSL, ce reprezinta un standard de securitate (Secure Sockets Layer) dezvoltat de Netscape, cunoscut si sub numele HTTPS. Certificatul SSL securizeaza schimbul de informatii, criptand informatiile astfel incat acestea sa nu poata fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Asigura garantia sigurantei informatiilor pe parcursul traseului, intrucat astfel informatiile nu vor putea fi modificate sau furate.

Tehnologia protocoalelor SSL este menita sa asigure o securitate adecvata a conexiunii si sa garanteze ca terte parti nu pot intercepta informatia pentru a o prelucra ulterior neautorizat.

Operatorul a luat masuri ca toate rapoartele generate in site sa fie prelucrate de persoane autorizate si calificate prin servicii interne si/sau externalizate, astfel incat sa fie redus la minim riscul de pierdere, furt, uz neautorizat a datelor prelucrate prin intermediul cookies, accesul fiind astfel restrictionat.

Cookies sunt prelucrate potrivit unor scopuri legitime, determinate si asupra carora utilizatorii sunt in prealabil informati.

Operatorul a luat masuri de limitare a prelucrarilor, in scopul evitarii stocarii datelor pentru o perioada mai lunga decat este necesara in vederea transmiterii informatiei sau de realizare a scopului stabilit initaial, in sensul pct. 21 din considerentele Directivei (CE) e-Privacy.

Operatorul a luat masuri in vedera evitarii accesului neautorizat la date, in sensul prevederilor punctului (21) din considerentele Directivei (CE) e-Privacy. 

Operatorul a implementat masuri pentru a minimiza prelucrarile de date cu caracter personal si acolo unde a fost posibil datele cu caracter personal au fost anonimizate, pentru a limita prelucrarea.

Ca metoda de reducere la minim a datelor prelucrate, nu colectam IP-ul. IP-ul va fi mascat/anonimizat, astfel incat operatorul sa nu poata avea acces la acesta. Mascarea IP-ului face imposibila identificarea unui vizitator/persoane/utilizator.

In unele situatii se prelucreaza si IP-ul dvs. Astfel cum reiese din politica Google, adresa de IP este prelucrata pentru o perioada scurta de timp de timp si este geocodata (transformata) in zone in care utilizatorul are acces.

In situatia utilizarii tehnologiilor unor terte parti, nu avem acces la adresa dvs. de IP. Asocierea datelor agregate nu se poate face din interiorul unor platforme terte, cu datele colectate in mod direct prin intermediul serverului propriu.

In privinta securitatii si sigurantei folosirii de cookies, este necesar sa stiti ca aceste fisiere โ€œplain textโ€ nu sunt virusi si nu pot contine virusi. Nefiind alcatuite din coduri, nu pot fi executate sau rulate automat de sistemul de operare, astfel ca nu se pot duplica sau replica in alte retele pentru a se replica din nou.

Cookies ar putea fi insa folosite ca o forma de Spyware, deoarece stocheaza istoricul si preferintele de navigare ale persoanelor/utilizatorilor. De obicei, browserele au integrate setari care furnizeaza diferite trepte de acceptare de cookies sau valabilitate ori chiar stergere automata a acestora in unele cazuri.

Mai jos regasiti o serie de recomandari accesibile, pentru sporirea securitatii navigarii pe internet si prevenirea accesului neautorizat la date.

Recomandari de crestere a securitatii penru utilizatori

  • accesati internetul doar folosind retele WI-FI securizate;
  • instalati aplicatii antispyware; atentie insa, acestea trebuie sa fie actualizate constant;
  • setati browserul potrivit nivelului de securitate al utilizarii cookies acceptat de dvs. sau setati stergerea cookies imediat ca ati inchis sesiunea de navigare, in situatia in care doriti ca acestea sa nu fie mentinute;
  • actualizati periodic browserul pentru a nu permite atacatorilor sa exploateze vulnerabilitatile versiunilor mai vechi ale browserelor;
  • nu accesati site-uri ce nu prezinta incredere.

INFORMATII SUPLIMENTARE

In situatia in care aveti nevoie de informatii suplimentare privind prelucrarea datelor cu caracter personal,  le puteti solicita pe adresa [email protected].

COS CUMPARATURI

×